-->

“Sudah datang peluk, Minta maaf jika..” Syamsul sudah lepaskan Puteri Sarah..? Tak sangka Peguam Tampil dedah keputusan mengejut Syamsul..Pengarah terkenal, Datuk Yusof Haslam tampil menasihatkan anaknya, Syamsul Yusof berkaitan dengan konflik bukan sahaja berkaitan perkahwinan bersama dua isterinya, tetapi juga ahli keluarga terutama si ibu, Datin Patimah Ismail.

Kata Yusof, dia berasa amat sedih apabila melihat situasi yang menjadi tidak terkawal apabila anaknya itu menganggap nasihat Patimah untuk kembali ke pangkal jalan sebagai satu ‘racun’.

Saya harap Syamsul muhasabah, begitu juga mereka yang berkaitan. Ibu bercakap untuk kebaikan, minta kembali ke pangkal jalan, itu nasihat bukan terus anggap sebagai racun.
Tambahnya lagi, jika Syamsul kembali pulang ke rumah dan berjumpa ibunya itu, pasti keadaan menjadi lebih baik.

Kalau anak datang berjumpa emak, peluk dan minta maaf, hati seorang ibu itu akan sejuk. Saya yakin ‘benda’ yang telah berlaku dia tak peduli lagi kerana anak yang disayangi berada di depan mata.

Yusof juga beranggapan bahawa tidak mengapa jika ingin menjaga hubungan baik dengan keluarga mentua di ‘sana’ tetapi tidak perlu membiarkan ibu sendiri menangis.

“Cukup-cukuplah. Ibunya cuma mahu dia balik. Itu saja. Saya pun sudah pujuk isteri jangan membalas apa-apa. Kita doa saja semoga Allah lembutkan hati anak kami.” ujarnya lagi.

Pengarah sensasi Syamsul Yusof memohon orang ramai agar mendoakan yang terbaik buat rumah tangganya dengan pelakon Puteri Sarah Liyana sejurus usai sebutan pertama nusyuz. Ketika ditemui, Syamsul, 39, yang ditemani peguam syarie, Azmi Mohd Rais, berkata Puteri Sarah tidak dapat hadir kerana melunaskan tuntutan kerja di luar negara.

Susulan itu, Mahkamah Rendah Syariah menetapkan tarikh baharu pada 8 Mei bagi sebutan kedua tuntutan nusyuz yang difailkan. Hari ini adalah sebutan nusyuz, tapi Puteri Sarah tidak dapat hadir kerana dia ada urusan di luar negara.

Saya pun tak mahu cakap banyak sebab takut salah cakap. Apa-apa pun, doakan yang baik-baik antara saya dan Puteri Sarah sama ada berakhir dengan baik atau tidak. Kita doakan yang terbaik. Kadang-kadang kita tak tahu yang terbaik untuk kita mungkin tak baik untuk kita. Allah Maha Mengetahui. Hanya mampu bersangka baik kepada sesiapa saja di luar sana.

Insya-Allah saya cuba reda dengan apa saja, mudah-mudahan begitu juga dengan isteri saya, Puteri Sarah. Saya pun tak mahu mengeluarkan kenyataan yang melukakan Puteri Sarah lagi. Harap boleh selesai dengan baik.

“Hari ini adalah sebutan nusyuz, tetapi Puteri Sarah tidak dapat hadir kerana ada urusan di luar negara. “Saya tak mahu cakap banyak sebab takut salah cakap. Apa-apa pun, doakan yang baik-baik antara saya dan Puteri Sarah sama ada berakhir dengan baik atau tidak. “Hanya mampu bersangka baik kepada sesiapa sahaja,” katanya. Dalam masa sama, Syamsul juga memohon orang ramai mendoakan yang terbaik buat rakan-rakannya menghadapi kemelut rumah tangga.

“Doakan yang terbaik bukan untuk saya sahaja, tetapi rakan-rakan artis lain sebab kita nampak ia jadi ‘trend’. “Ini bukan perkara main-main. Ini mengenai kehidupan peribadi dan tidak nampak indah yang disangka. Inilah realiti. “Doakanlah kami semua. Itulah hakikat sebenar,” katanya.

Mengulas mengenai keputusan Jawatankuasa Pendamai (JKP) dalam kes cerai pada Isnin depan, Syamsul berkata, dia reda dengan apa sahaja yang bakal berlaku. “Insya-Allah, saya cuba reda dengan apa sahaja, mudah-mudahan begitu juga dengan Puteri Sarah. “Saya pun tidak mahu mengeluarkan kenyataan melukakan hati Puteri Sarah lagi. Harap boleh selesai dengan baik,” katanya.

Terdahulu, Syamsul tiba di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, di sini, kira-kira jam 9.10 pagi bagi sebutan pertama kes nusyuz terhadap Puteri Sarah. Syamsul memfailkan permohonan nusyuz pada 21 Mac lalu di mahkamah, di sini. Sementara itu, Puteri Sarah tidak hadir dan hanya mewakilkan peguamnya, Datuk Akberdin Abdul Kadir.

Sumber : Bharian
LihatTutupKomentar