-->

‘Mana boleh U-Turn camtu, kau orang sini ke?!’ – Netizen geli hati tengok rider & driver perang mulut, malah endingnya mengagumkan

Tular satu video rakaman ‘perang mulut’ antara pemandu kereta dan penunggang motorsikal yang tidak disangka-sangka pengakhirannya.

Kejadian yang dicatatkan berlaku pada jam 12:22 tengah hari itu dikatakan berpunca daripada tindakan penunggang motorsikal yang membuat pusingan U (U-Turn secara tiba-tiba.

Terkejut dengan insiden tersebut, pengadu kemudian membunyikan hon dan mengejar penunggang itu serta menghalangnya daripada meneruskan perjalanan di simpang jalan.

Berdasarkan video, kedengaran si pemandu mengeluarkan kata-kata kesat yang kemudian dibalas dengan salam. Terkejut dengan kata-kata kesat yang dilemparkan, penunggang terbabit terus membabikan pengadu.

“Aku bawa anak, tahu tak? Mana boleh pusing macam tu, anak aku pergi depan. Kalau kena langgar, macam mana? Kau orang sini ke?!” katanya.

Penunggang motorsikal meminta maaf dan menjelaskan dia sudah memberikan signal terlebih dahulu sebelum membuat pusingan U. Dia juga memperkenalkan dirinya merupakan seorang bekas askar.

Pemandu kereta tersebut masih tidak berpuas hati dan berterusan memarahi penunggang motosikal itu.

“Askar macam mana? Kau dah buat salah kan? Anak aku, kalau aku, aku takkan marah kau. Kau agak-agak la, kalau dah salah jangan berlagak,” katanya.

Penunggang motosikal itu sekali lagi meminta maaf dan terkesan apabila mendengar anak kepada pemandu tersebut tiba-tiba menangis.

“Minta maaf, bang. Aku ada anak kecik. Alahai sayang,” katanya sambil memujuk anak kepada pemandu kereta.

Tangisan bayi yang semakin kuat kendengaran meredakan suasana yang tegang sebentar tadi. Dalam masa sama, mereka sempat ‘berkenalan’.

“Aku Cina masuk Islam, tapi janganlah buat macam tu. Lain kali janganlah bawa motor macam tu. Boleh lintas, tapi tengoklah kereta dulu,” kata pemandu kereta pula.

Insiden berkenaan menarik perhatian netizen. Rata-ratanya terhibur dengan gelagat kedua-dua orang lelaki tu dan tidak menyangka perselisihan mereka diakhiri dengan pendamaian.

Sumber: Twitter

Sumber: Twitter

The post ‘Mana boleh U-Turn camtu, kau orang sini ke?!’ – Netizen geli hati tengok rider & driver perang mulut, malah endingnya mengagumkan appeared first on The Reporter.


LihatTutupKomentar